Seyahatlerin en büyük sorunlarından biri de valiz seçimidir. Hangi valizi almalıyım diye düşünürken seyahatiniz bile kötü geçebilir. O zaman hemen seyahatiniz için size en uygun olanını buradan seçebilirsiniz.

Uçak seyahatleri

Uçak seyahatleri için en uygunu, sert plastik kaplama, renkli ve ayırt edilebilen sağlam tiplerdir. Çünkü bu tarz olanlar hem kolay bulunur, hem de düşmesi sonrası içinde bulunan eşyalar zarar görmez. Aynı zamanda kilit sistemi de olduğu için sizden başkası açamayacaktır.

 Araba seyahatleri

Araba seyahatleri için en uygunu, çanta tipi kullanımıdır. Araba bagajına kolay sığmasının yanında, birden fazla da sığdırılabilir. Hem de ekonomik olarak sizi rahatlatır.

Gemi seyahatleri

Gemi seyahatlerinde ise genellikle su geçirmez kumaştan yapılan çanta ya da eski tip hacim olarak geniş bavullardan kullanabilirsiniz.

Tren seyahatleri

Tren seyahatlerinde ise yine gemi de olduğu gibi eski tip kahverengi bavul kullanmanızda yarar var. Çünkü bu tip seyahatlerde tren kompartımanlarında rafa benzer bir bölüm bulunur. Buraya sığacak türden olanı sizin için kolaylık sağlayacaktır.

Yaya seyahatler

Yaya olarak yaptığınız seyahatlerde kamp için olan, birden fazla cepleri olan sırt çantaları tüm işinizi görecektir. Alt kısmına çadırınızı ve uyku tulumunuzu içine ise kişisel eşyalarınızı koyduğunuzda tüm ihtiyacınız karşılanmış olacaktır.

Otobüs seyahatleri

Otobüs ile yaptığınız uzun yol seferlerinde genellikle tek parça (veya ne kadar az alabiliyorsanız) çanta kullanmalısınız. Çünkü herkesin çantaları arasında kendi çantalarınızı bulmak sizin için çok zor olabilir. Aynı zamanda her zaman dikkat çekici ve ayırt edilebilir çantalar tercih etmeniz sizin yararınıza olabilir.

 Genel olarak toparlamak gerekirse sizin için en iyisi plastik kaplama renkli sağlam olan seçeneklerdir. Bu tarz valizleri her türlü çanta satan mağazada veya alışveriş siteleri üzerinden bulabilirsiniz. Aynı zamanda çok gözlü olması aradığınız şeyleri hızlı bulmanızı sağlayarak size zaman kazandıracak ve sorunsuz bir tatil ve alıveriş geçirmenizi sağlayacaktır.

 Bir diğer konu da valiz kılıfıdır. Bu kılıflar sizin için çok daha korunaklı ve güvenli bir seyahat sağlar. Bu kılıfları her türlü çanta mağazalarında bulabilirsiniz. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli kılıflar seyahatinizi kolaylaştıracaktır.